Tekst en foto’s van horses.nl

RS2 Dressage Center is de laatste tijd veel in het nieuws geweest. Niet alleen vanwege de ruiters, Robin van Lierop, Seth Boschman en sinds kort ook Marieke van der Putten, maar ook om de prachtige nieuwe accommodatie van deze dressuurstal. 

Het welzijn van de paarden staat hoog in het vaandel bij RS2. Om de stallen vrij van vliegen te houden heeft de dressuurstal het systeem van Flybusters meegenomen in de bouw. “We gaan weer een vliegvrije zomer tegemoet”, blikt Seth Boschman vooruit op het aanstaande seizoen.

Om overlast van vliegen te voorkomen heeft RS2 in alle gebouwen, behalve in de rijhal, het anti-vliegensysteem laten inbouwen. De tijdsinterval is naar keuze in te stellen en bij RS2 komt van 8.00 uur ’s morgens tot 20.00 uur ’s avonds iedere twee uur een verneveling vrij die vliegen op afstand houdt. Dit gebeurt via een leiding die langs het plafond loopt.

Het nieuwe RS2 Dressage Center werd in oktober 2015 opgeleverd en vorig jaar beleefden Seth Boschman en Robin van Lierop hun eerste zomer op het complex. De twee ruiters merkten dat het systeem perfect werkte. “Zowel in de stallen als op de poetsplaatsen en solaria hadden we geen last van vliegen. Heel af en toe een verdwaalde, maar dat mag geen naam hebben”, vertelt Seth.

De ruiter kwam ooit op een concours in aanraking met het systeem, dat op de ingestelde tijden een klein pufje geeft. “Aan dat geluid moesten de paarden in het begin wel even wennen, maar dat leverde totaal geen problemen op.”

Lees het gehele artikel op horses.nl.